Kenniscentrum

De Kanjertraining is een programma dat ontstaan is in de praktijk en gesteund wordt door empirisch en evidence based onderzoek.

De Kanjertraining onderzoekt het verloop van pesten bij kinderen en ontwikkelt hierbij instrumenten en materialen om pesten te stoppen. Binnen het kenniscentrum van Stichting Kanjertraining wordt er tevens onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de Kanjertraining. We onderzoeken wat precies de werkende ingrediënten van de methode zijn en hoe het komt dat de Kanjertraining zo effectief is. Eén van onze medewerkers, mevr. dr. Lilian Vliek is in augustus 2015 op dit onderwerp gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Met regelmaat verschijnen er publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en handboeken.

Omdat het kenniscentrum zich tot doel stelt om haar expertise met alle belangstellenden te delen zijn verschillende artikelen en publicaties op deze website terug te vinden. U vindt hier ook een afschrift van het Engelstalige proefschrift van Lilian over de effectiviteit van ons programma.

Contactpersoon

Lilian Vliek

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.