Depressie bij jongeren

Wil je als leerkracht sneller de signalen herkennen van een depressie bij kinderen of jongeren? Dan doe je er goed aan de basistraining van de Kanjertraining te volgen. Met deze methode leer je een aangenaam en veilig klasklimaat te creëren waarin de moeilijkste thema’s bespreekbaar zijn. Ontdek snel hoe je je inschrijft voor de Kanjertraining.

Bestaat er een methode om depressie bij kinderen of jongeren te herkennen?

Er zijn heel wat verschillende kenmerken waaraan je een depressie bij kinderen of jongeren kan herkennen. Denk hierbij aan vermoeidheid, een verminderde interesse, rusteloosheid of humeurwisselingen. Als leerkracht is het belangrijk om deze signalen te herkennen en een omgeving te creëren waarin je in gesprek kan gaan met het kind of de jongere. Hoe je deze sfeer creëert als leerkracht en hoe je zo’n gesprek het beste aanpakt leer je tijdens de basistraining van de Kanjertraining.

Waaruit bestaat de basistraining voor leerkrachten?

De basistraining bestaat uit een driedaagse cursus, waarin je kennismaakt met alle aspecten van de Kanjertraining. Zo wordt op de tweede dag ook gewerkt aan depressieve gevoelens bij kinderen en jongeren, grenzen stellen en vertrouwensoefeningen. De twee eerste dagen plannen we vlak achter elkaar en de derde cursusdag vindt ongeveer 12 lesweken later plaats. Op het einde behaal je een licentie A. Hiermee mag je zelf in de klas Kanjerlessen geven.

Word een kanjerschool en creëer een veilige omgeving voor elk kind

We geven de basistraining op onze locatie in Almere, maar het is ook mogelijk om bij jou op school langs te komen voor een training voor het hele lerarenteam. Wil je graag meer weten over de Kanjertraining of wil je een basistraining vastleggen? Neem dan snel contact met ons op door te bellen naar (036) 548 94 05.

Relevante informatie:

Digitaal pesten | Gepest worden | Gevolgen van cyberpesten

Omhoog