Interventies depressie

Als leerkracht kan je interventies organiseren om met je leerlingen te praten over depressie. Maar hoe begin je hieraan? Dankzij de Kanjertraining creëer je als leerkracht een goede sfeer in de klas om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken.

Organiseer interventies in de klas om depressie bespreekbaar te maken

Als leerkracht wil je bij je leerlingen actief burgerschap stimuleren, maar ook moeilijke thema’s bespreekbaar maken. Dankzij de Kanjertraining uit Almere leer je hoe je via de methode en diverse oefeningen een aangename klassfeer creëert om moeilijke thema’s zoals, depressie en pesten, bespreekbaar te maken. Als leerkracht schrijf je je eenvoudig in om de basiscursus van drie cursusdagen te volgen en een licentie te behalen om Kanjerschool te worden.

Help kwetsbare leerlingen met ouder-kind-trainingen

Interventies zijn belangrijk om depressie bij kinderen en jongeren te voorkomen. Herken je diverse symptomen bij een van je leerlingen? Dan is het misschien een goed idee om de ouder-kind-trainingen aan te raden. Hierin wordt er zowel met het kind als de ouders gewerkt om het kind een positiever gevoel over zichzelf te geven.

Ontvang meer informatie over de Kanjertraining

Wil je graag meer informatie over de doelen en thema’s van de Kanjertraining? Of wil jij je met je lerarenkorps inschrijven voor de basiscursus om interventies over depressie te geven? We helpen je graag verder op (036) 548 94 05.

Relevante informatie:

Mijn kind wordt gepest | Pesten basisschool | Pesten in de klas

Omhoog