Mijn kind is depressief

Wanneer een van de ouders van jouw leerlingen naar je toe komt en zegt ‘mijn kind is depressief’, dan is het van belang om hier goed mee om te gaan. Een depressie bij een kind is soms lastig te herkennen, aangezien er veel afspeelt in hun hoofd en dit niet altijd zichtbaar is. Echter, er bestaat een methode om depressie bij kinderen of jongeren te herkennen. Daar vertellen we je graag meer over.

Reageer en handel juist wanneer ouders naar je toekomen en zeggen ‘mijn kind is depressief’

Wanneer kinderen depressief zijn zullen er verschillende kenmerken optreden. Denk hierbij aan een verminderde interesse, vermoeidheid, rusteloosheid of humeurwisselingen. Wil je als leerkracht sneller de signalen herkennen van een depressie bij kinderen of jongeren? Volg dan de basistraining van de Kanjertraining. Het is als leerkracht namelijk belangrijk om signalen van depressie te herkennen. Daarna is het ook van belang om een omgeving te creëren waarin je in gesprek kan gaan met het kind. De basistraining bestaat uit een driedaagse cursus, waarin je kennismaakt met alle aspecten van de Kanjertraining. Leer een aangenaam en veilig klasklimaat te creëren wanneer ouders zeggen ‘mijn kind is depressief’. Dan kun jij de moeilijkste thema’s bespreekbaar maken in de klas.

Ontdek snel hoe je je inschrijft voor de Kanjertraining.

Tijdens de Kanjertraining gaan wij uitgebreid in op het correct omgaan met depressieve gevoelens. De Kanjertraining wordt zowel in groepen als individueel gegeven. Vraag meer informatie aan of meld je direct aan. Dan weet jij voortaan precies wat je moet doen als leerkracht wanneer ouders zeggen ‘mijn kind is depressief’. Bel dan naar (036) 548 94 05, stuur een e-mail naar [email protected] of vraag ons informatiepakket aan.

Relevante informatie:

Pestgedrag op school | Sociale vaardigheidstraining basisonderwijs | Sociale vaardigheidstraining jongeren

Omhoog