Nieuw prentenboek “Ga je mee naar de Kanjerdieren?”

Steeds vaker kregen we de vraag of er ook voor de jongste kinderen materiaal was om aandacht te schenken aan de sociaal-emotionele vorming.
Speciaal voor peuters, maar ook voor de jongste kleuters is er nu het prentenboek “Ga je mee naar de Kanjerdieren?”
In dit stevige en vrolijke prentenboek maken de kinderen kennis met de Kanjerdieren.
De kinderen worden in het verhaal meegenomen door tijger die de kinderen rondleidt door het Kanjerdorp. De kwaliteiten van de dieren zijn te herkennen aan hoe en wat ze doen.
Zo is tijger te vertrouwen en vriendelijk. In het boek mogen we even rondkijken in zijn huis. Daarna gaan we naar konijn, die erg goed kan troosten. Kunnen de kinderen ook troosten? Hoe doen ze dat? En wanneer?

Dan zien we het huis van aap. Op de deur hangt een briefje, de deurbel is kapot. Kunnen de kinderen zorgen dat aap toch de deur open doet? Zing dan maar een leuk liedje! Aap is vrolijk, houdt van een grapje en is van alles in huis aan het doen. Kunnen de kinderen zien dat hij aan het puzzelen, blokken bouwen en koekjes maken is? Maken de kinderen ook graag grapjes? Met wie?
Dan komen we bij vogel. Wat durft vogel veel! En vogel heeft zoveel goede plannen. Hij maakt een schommelbank. Kunnen de kinderen dat al zien? Hij is nog niet klaar. Samen hangen tijger en vogel de bank op in de boom. Lekker spannend! En wat kunnen ze goed samenwerken! Kunnen de kinderen ook samenwerken? Als de bank klaar is, kunnen de dieren allemaal op de schommelbank zitten. Wat een fijn dorp!
In de handleiding die meegeleverd wordt staan verschillende spel- en werkvormen beschreven. Er zit ook een grote kleurplaat bij en een masker om te maken.
Het boek is goed te gebruiken in combinatie met de tijgerknuffel en met de handpoppen. Het verhaal van groep 1-2, ‘Max en het Dorpje’ en de kleine Kanjerverhaaltjes op KanVAS sluiten goed aan op het boek ‘Ga je mee naar de Kanjerdieren?’

Het boek is nu vrij te bestellen in onze webshop

Omhoog