Sociale vaardigheidstraining jongeren

Een sociale vaardigheidstraining is voor jongeren altijd van grote waarde. Tijdens de pubertijd krijgen jongeren te maken met nieuwe, onbekende gevoelens en andere groepsdynamieken. Daarom is het raadzaam om op iedere (middelbare) school de Kanjertraining te laten plaatsvinden. Tijdens deze sociale vaardigheidstraining, die geschikt is voor kinderen en jongeren, worden actuele thema’s behandeld. Denk hierbij aan het uiten van gevoelens en het nemen van verantwoordelijkheid, maar ook internetgebruik. Voor scholen is het mogelijk om een of meerdere leerkrachten de opleiding te laten volgen tot het geven van de Kanjertraining. Vraag het informatiepakket aan om meer te weten te komen over ons aanbod.

Geef de sociale vaardigheidstraining zelf aan de jongeren op je school

Wil je dat de jongeren op je school een sociale vaardigheidstraining krijgen? Dit werkt het best als voor hen bekende leerkrachten de training geven. Daarom is het bij ons mogelijk om de Kanjertraining te volgen als leerkracht. Deze training bestaat uit een twee trainingsdagen en twee nascholingen. Deze vinden uiteraard plaats in overleg met jou. De inhoud van de Kanjertraining bestaat uit veel verschillende onderwerpen, zoals:

  • Het leren van complimenten geven
  • Vriendschappen
  • Zelfbeheersing
  • Kritiek durven geven en aanhoren

Wij maken gebruik van de inbreng die je als school levert. Daarom zijn de genoemde onderwerpen slechts een leidraad. Wij passen onze stof graag zo goed mogelijk aan naar de situaties op school. Zo weet je zeker dat onze training past bij de leerlingen.

Vraag het informatiepakket aan

Graag geven we je een inzicht in onze stof en de implementatie van de Kanjertraining. Vraag telefonisch of via e-mail ons informatiepakket aan. Bel naar (036) 548 94 05 of stuur een e-mail naar  [email protected].

Relevante informatie:

Sociale vaardigheidstraining methode | Stop pesten | Training sociale vaardigheden volwassenen

Omhoog