Verschillende vormen van pesten

Op scholen komen verschillende vormen van pesten voor. Hoe herken je deze en hoe ga je hier mee om? Als docent is het vaak moeilijk om juist te reageren op zeer uiteenlopende situaties. Wil je graag de sfeer in de klas verbeteren en de sociale vaardigheden van je leerlingen versterken? Volg dan de Kanjertraining. Tijdens deze training leer je verschillende vormen van pesten herkennen, om te gaan met conflictgedrag en nog veel meer. De geleerde vaardigheden breng je weer over op je leerlingen of pas je toe in bepaalde situaties. Vraag een informatiepakket aan of meld je direct.

Leer om te gaan met verschillende vormen van pesten

Er zijn verschillende vormen van pesten, maar eigenlijk is geen enkele vorm gewenst. Welk vereist iedere vorm een passende aanpak. Tijdens de Kanjertraining leren we je graag diverse vormen en situaties herkennen en om met een passende oplossing te komen. Maar de training is meer dan een anti-pestmethode. Veel andere doelen dragen bij aan een gezondere en fijnere sfeer in de klas. Denk hierbij aan:

  • Het bevorderen van vertrouwen en veiligheid in de klas
  • Het versterken van sociale vaardigheden van de leerlingen
  • Leren om verantwoordelijkheid te nemen
  • Bewustwording creëren

Geschikt voor iedere soort onderwijs

De Kanjertraining uit Almere is geschikt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, de voorschool en het TSO/BSO. Wil je je aanmelden of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Bel naar (036) 548 94 05 of stuur een e-mail naar  [email protected].

Relevante informatie:

Wat te doen bij depressie | Wat te doen tegen pesten | Cursus sociale vaardigheden

Omhoog