Wat te doen bij depressie

Wat te doen bij een kind met een depressie? Als je als leerkracht het idee hebt dat een leerling rondloopt met depressieve gevoelens, is het belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. De Kanjertraining bevordert het onderling vertrouwen in groepen, zoals klassen en sportteams. Daarnaast wordt er voldoende aandacht besteed aan zaken als conflictgedrag en depressieve gevoelens, zodat je als leerkracht weet wat te doen in dergelijke situaties. De Kanjertraining wordt zowel in groepen als individueel gegeven. Vraag meer informatie aan of meld je direct aan.

Weet wat te doen bij een leerling met een depressie

Als iemand kampt met depressieve gevoelens, is het belangrijk dat dit serieus wordt aangepakt. Vind je het lastig om hier mee om te gaan? Tijdens de Kanjertraining gaan wij uitgebreid in op het correct omgaan met depressieve gevoelens. Zo is het niet alleen belangrijk om deze gevoelens te herkennen, maar dit ook aan te geven bij ouders of andere partijen. Daarnaast worden er ook andere thema’s besproken, zoals:

  • Conflictbeheersing
  • Het onderhouden van vriendschappen
  • Het geven en ontvangen van kritiek
  • Complimenten krijgen en geven
  • Normen en waarden

Word een Kanjerschool

Volg de Kanjertraining in Almere of op locatie voor een betere sfeer in de klas en om precies te weten wat te doen bij een leerling met een depressie. Wij bieden passende trainingen aan voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, de voorschool en het TSO/BSO. Wil je meer informatie? Vraag dan ons informatiepakket aan of meld je direct aan. Bel dan naar (036) 548 94 05 of stuur een e-mail naar  [email protected].

Relevante informatie:

Wat te doen tegen pesten | Cursus sociale vaardigheden | Depressie bij jongeren

Omhoog